Hypotheekadvies rondom scheiding

Of je nu uit elkaar gaat na een huwelijk of na samenwonen: rondom de hypotheek moet het meeste geregeld worden. 

Meer lezenContact

HYPOTHEEKADVIES BIJ SCHEIDING

Kan één van beiden blijven wonen of moet de woning verkocht worden?

Als je uit elkaar gaat en je hebt samen een koopwoning, dan komt daar een hoop bij kijken. Want wat gebeurt er met jullie huis en hypotheek? Kan één van jullie in het huis blijven wonen? Wat als je geen geld hebt om je partner uit te kopen? Kortom, scheiden met een koopwoning brengt veel vragen met zich mee in deze toch al moeilijke periode. Ik zet de belangrijkste aandachtsgebieden voor jullie op een rijtje.

Je hebt drie opties als het gaat om de woning:

  • Eén van jullie blijft wonen in het huis en koopt de ander uit.
  • Jullie verkopen de woning en delen de winst of de schuld.
  • Jullie verdelen de woning nog niet, de woning blijft ‘onverdeeld’.

Als één van jullie in het huis wil blijven wonen

Als je in het huis wil blijven wonen, dan heb je twee opties:

  • Je neemt de hypotheekschuld over van je partner. Jij bent dan alleen aansprakelijk voor de hypotheekschuld. Dit heet ‘ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid’. 
  • Je sluit een nieuwe hypotheek af op jouw naam en lost hiermee de bestaande hypotheek af.

Als er sprake is van overwaarde dan moet je jouw partner de helft hiervan betalen. Is er sprake van onderwaarde (het huis is minder waard dan er aan hypotheek is) dan betaalt jouw partner een deel aan jou.

.

Advies op maat

Bij alle banken terecht

Maak een afspraak en ik reken voor jullie uit wat de mogelijkheden zijn. Naast financieel planner en financieel echtscheidingsadviseur ben ik gecertificeerd hypotheekadviseur. Ik kan bij alle banken een aanvraag doen. Hiermee profiteren jullie niet alleen van een juist financieel en fiscaal advies, maar ook van het beste hypotheekadvies rondom jullie scheiding.   

 

Als wij gaan samenwerken…

… ga je voor kwaliteit

Ik ben gecertificeerd financieel planner (www.ffp.nl), geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (www.rfea.nl), ik sta in het Kiwa-register (www.kiwa.nl) als schuldhulpverlener en ik heb alle wft-certificaten om hypotheekadvies te mogen geven. Dit houdt in dat ik voldoe aan de hoogste standaarden die gelden voor financieel advies. Daarnaast school ik mij jaarlijks bij en ben ik op de hoogte van de meest actuele wetgeving.

… krijg je alles-in-één-advies

Financieel advies op alle gebieden. Ik kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de hypotheek, maar geef ook advies over andere financiële vraagstukken als die ter sprake komen.

… vinden gesprekken plaats waar en wanneer jou dat uitkomt

De afspraken vinden plaats bij jou of bij jullie thuis, online of op een locatie door heel Nederland op een door jullie gekozen moment. 

… betaal je niet de hoofdprijs, maar een concurrerend tarief

Een concurrerend tarief, all-in. Voordat ik aan de slag ga, weet je precies wat het gaat kosten. Hierdoor heb je geen verrassingen achteraf.